Waarom een eiwitdieet

Waarom een eiwitdieet ?

Het eiwitdieet is vandaag de dag een van de populairste diëten die je kan volgen, en dat is niet zonder reden! Deze populariteit komt zeker niet zomaar uit de lucht vallen, eiwitten zijn op dit moment erg hun opmars aan het maken. Iedereen wil natuurlijk afvallen zonder dat je daarvoor uren in de sportschool moet staan, en daar bijna geen inspanning voor hoeft te leveren. Met veel diëten zal je dit resultaat niet behalen, als je niet over genoeg doorzettingsvermogen beschikt. Het eiwitdieet zorgt er echter voor dat je, je streefgewicht binnen afzienbare tijd kan behalen en dat zonder dat je levensstijl drastisch veranderd moet worden! Met het eiwitdieet hoef je niet te sporten, en kan je 3-6 Kilo per week afvallen, wie wil dat nou niet!

De voordelen van een eiwitdieet

Stel je aan jezelef nog de vraag waarom een eiwitdieet voor jou interessant kan zijn? Wij sommen graag een aantal voordelen voor je op, want een eiwitdieet is zeker het proberen waard! Het grootste voordeel is dat je met een eiwitdieet geen last zal hebben van een hongergevoel! Eiwitten zorgen namelijk voor een erg vol gevoel, waardoor je dus niet naar ongezonde tussendoortjes gaat grijpen, en afvallen een stuk sneller zal gaan! Daarnaast werkt het dieet erg snel, en houd je voldoende energie over om je dagelijkse taken uit te voeren!
 
Daarnaast is een groot voordeel van het eiwitdieet dat er geen sprake is van het gevreesde jojo-effect. Bij veel diëten die mensen volgen vallen ze later terug op hun oude eetgewoonten, maar dit zal bij een eiwitdieet absoluut niet het geval zijn! Bovendien zal een eiwitdieet je spiermassa ook op geen enkele wijze aantasten omdat eiwitten de bouwstoffen van ons lichaam en onze spieren zijn! Tel daar ook nog eens bij op dat een eiwitdieet zeer eenvoudig vol te houden is en je hebt meer dan voldoende redenen om het eiwitdieet te gaan volgen!